Je ontwikkelt je terwijl je werkt (en salaris verdient!) tot retailspecialist of verkoopspecialist in de detailhandel en daarbij ga je een dag per week naar school. Je leert creatief inspelen op de snel veranderende winkelsector en de wensen van de klant. Je leert alle werkzaamheden in een winkel uit te voeren en te coördineren. Je verdiept je in de klantenservice, verkoopcijfers, winkelpresentatie, voorraadbeheer en veiligheid van de winkel. Je analyseert verkoopresultaten en doet verbetervoorstellen. Je werkt bij een zelfstandige ondernemer of bij een winkelketen. Je leert leidinggeven aan je medewerkers en het beste uit je team te halen. Je ontwikkelt het besef dat een verzorgde winkel, goed assortiment, persoonlijk klantcontact en een uitstekende service belangrijk zijn voor je omzet. Ook leer je hoe je een goed netwerk (online en offline) opbouwt en onderhoudt, want dat is bepalend voor je positie in de markt. Je analyseert en interpreteert data. Het meeste werk dat daarvoor nodig is, leer je zelf uitvoeren of met medewerkers die je daarbij helpen. Dat vraagt om een klantgerichte hardwerkende young professional.
On the job
On the job (oftewel bbl) betekent dat je leert in de praktijk tijdens je werk, 3-4 dagen per week. Je gaat 1 dag per week naar school voor de theorielessen en de ondersteunende vakken. Op school krijg je persoonlijke begeleiding van je docenten en je wisselt ervaringen uit met je medestudenten.
Voordelen voor jou en je werkgever
Jij:
Je werkgever:
De vakken die je op school krijgt zijn:
Met je diploma kun je gaan werken als verkoopspecialist. Ook kun je doorstromen naar een mbo niveau 4 opleiding, bijvoorbeeld Retailmanager.
De vakken die je op school krijgt zijn:
Landelijk erkend diploma
Je hebt een leer/werkovereenkomst nodig van 24-32 uur per week bij een erkend leerbedrijf. Daar leer je het beroep in de praktijk. De theorielessen volg je 1 dag per week op school op dinsdag van 8.30-16.30 uur.. Kijk voor vacatures bij S-BB erkende leerbedrijven op Leerbanenmarkt van S-BB.
Je ontvangt salaris van je werkgever en je hebt geen recht op studiefinanciering. Bespreek met je werkgever welk deel van de schoolkosten het bedrijf betaalt. Het (richt)bedrag voor lesmateriaal is voor de totale opleiding. Lees meer over de schoolkosten.
Voor deze opleiding heb je een laptop nodig (beslist geen tablet of Chromebook!).
Lees ook: laptop voor je opleiding >>
Een van de volgende voorwaarden:
Niet de juiste vooropleiding of vragen over je vakkenpakket? Lees meer over toelating, ook over het bindend studieadvies dat je krijgt aan het eind van het eerste jaar: novacollege.nl/toelatingmbo
Hier vind je de Onderwijs- en Examenregeling met informatie over je opleiding en de examinering. Je leest er bijvoorbeeld hoe je onderwijsprogramma eruitziet, welke kwalificerende examens je moet doen en wanneer je op stage gaat.
Ga naar OER/studiegids >
Opleidingen en cursussen gaan alleen door bij voldoende deelname. Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.