Welkom

Openingstijden

dinsdag tot en met donderdag
11.45 - 13.15 uur lunch
17.30 - 18.30 uur inloop voor diner 

vrijdag
10.00 - 13.15 uur koffie, thee, drankje
11.45 - 13.15 uur lunch

Tijdens de schoolvakanties zijn wij gesloten.

Reserveren

Bel (023) 530 23 15 of mail restaurant@novacollege.nl
Vermeld je naam, telefoonnummer en het aantal personen.
Reserveringen per mail zijn pas definitief na bevestiging. 

Adres

Nova Restaurant
Zijlweg 203, 2015 CK Haarlem
Je kunt parkeren op het parkeerterrein van de school.

Dutch Cuisine

Onze studenten werken volgens de 5 principes van Dutch Cuisine en daar zijn de gerechten op afgestemd.

  • Cultuur: volgens de seizoenen
  • Gezond: meer groenten/plantaardig dan vlees/vis
  • Natuur: natuurlijke producten, geen kunstmatige toevoegingen
  • Kwaliteit: uit de regio, korte keten
  • Waarde: met respect voor de aarde, geen verspilling

Leveranciers Nova Restaurant

In ons restaurant serveren de studenten:

Groenten van Han de Kroon
Kaas van Bourgondisch Lifestyle
Vis van Jan van As
Vlees van Hesseling
Koffie en thee van Rumbaba Coffee Roasters
Sterke dranken van Slijterij Wigbolt
Wijnen van Vinites

Diner

Keuzemenu's:

  • 2-gangen € 21,50
  • 3-gangen € 24,50

Voor- en hoofdgerecht keuze uit:

  • vegetarisch
  • vis
  • vlees

De gerechten zijn samengesteld volgens de 5 principes van Dutch Cuisine

Dessert keuze uit:

  • iets zoets, twee keuzes
  • een kaasplateau

Wij adviseren je graag over een bijpassende wijn.

Voor de liefhebber serveren we als afsluiting een Ierse, Spaanse, Italiaanse of andere speciale koffie naar keuze voor € 4.50.

Lunch

Keuze uit wisselende gerechten:

  • Soep met brood en boter
  • Salade met toast en boter
  • Royaal gevuld broodje of club sandwich
  • Eiergerecht met toast en boter

De gerechten zijn samengesteld volgens de 5 principes van Dutch Cuisine

Voor de lunch op vrijdag hebben we wekelijks wisselende gerechten, die de studenten opleiding Facilitair manager zelf samenstellen.

Bokkedoorns Award

Samen met restaurant de Bokkedoorns in Overveen houdt Nova College Hotelschool in het Nova Restaurant de Bokkedoorns Award. Een wedstrijd voor examenkandidaten van de opleidingen Gastheer/Gastvrouw en Zelfstandig Werkend Kok. De introductie van de Bokkedoorns Award viel samen met het 50-jarig jubileum van het Overveense restaurant in 2011.

Proeve van bekwaamheid
Roy Eijkelkamp, chefkok van de Bokkedoorns, bepaalt de ingrediënten voor het gerecht dat de koks moeten bereiden, bijvoorbeeld een kreeft of een kwartel. Bokkedoorns maître sommelier Niels van Overmeire bepaalt de opdrachten voor de 'bereidingen aan tafel' voor de gastheren en -vrouwen, bijvoorbeeld een zalm trancheren, een fles Champagne uitschenken en een kaasplateau met bijpassende drank samenstellen.

Jury
De jury van de Bokkedoorns Award bestaat voor de koks uit Pascal Beeren en Roy Eijkelkamp (De Bokkedoorns) en Bart Zandvliet (Nova College Hotelschool). Voor de studenten van de bediening bestaat de jury uit maître sommelier Niels van Overmeire (De Bokkedoorns), René Koelman (Bourgondisch Lifestyle), Henrico van Lammeren (Vinites) en Annemieke Loek (Nova College Hotelschool).

Naast de Award ontvangen de winnaars een bijbehorend certificaat, een lunch of diner voor twee personen en een tweedaagse stage in de Bokkedoorns.  

Bokkedoorns Award 2024, 12e editie

Dit jaar vieren we de 12e editie van de Bokkedoorns Award! De prijsuitreiking is op 23 april 2024.

Winnaars Bokkedoorns Award
2011 Jeroen Terhorst, gastheer
2011 Jesse Rabbers, kok
2012 Nouschka Mendez, gastvrouw
2012 Rick Bührs, kok
2013 Jonne Tromp, gastheer
2013 Dean Stavenuiter, kok
2014 Jane Lasschuit, gastvrouw
2014 Jesse van Leeuwen, kok
2015 Christel Oerlemans, gastvrouw
2015 Stephen Overwater, kok
2016 Deborah van Breugel, gastvrouw
2016 Lisa Olgers, kok
2017 Joeri Weidman, kok
2017 Fabienne Bakker, gastvrouw
2018 Wessel te Boekhorst, kok
2018 Melissa Busscher, gastvrouw
2019 Dennis Frank, zelfstandig werkend kok
2019 Michelle Leone, gastvrouw
2022 Scott van der Himst, kok
2022 Frederique Franssen, gastvrouw
2023 Jasper Koster, kok
2023 Freek Keuter, gastheer