Als medewerker entertainment, vrije tijd en evenementen heb je uitvoerende taken en je kunt leidinggeven aan een team. Bij entertainment moet je denken aan internationaal hotel-entertainment, recreatie parken en campings, attractieparken en themarestaurants. Vrije tijd is een sterk groeiend werkveld, denk hierbij aan de vrijetijdsbesteding van families met kinderen, jongeren en een steeds groter wordende groep 65+. En in de evenementenbranche kan je werken bij evenementenbureaus, voetbalstadia, beursgebouwen of binnen een groot bedrijf op de evenementenafdeling. Je leert een evenement zowel voor als achter de schermen organiseren.

Vrijetijdsmanager


Evenementen Manager

 

Wat kun je na deze opleiding?

Na deze opleiding kun je werken in het brede werkveld van toerisme, recreatie en evenementen. Ook kun je doorstromen naar verwant hbo, bijvoorbeeld Vrijetijdskunde of Toerisme.

Zie voor informatie over de kans op werk in dit beroep: www.kansopwerk.nl.

Je volgt een praktijkgerichte opleiding van de Cosmo Academy Entertainment, Vrije Tijd en Evenementen. De theorie die je leert, pas je gelijk toe in de praktijk. Je volgt lessen, presentatietechnieken; showdans; gastvrijheid, talen zoals Nederlands, Engels, Duits en Spaans; kinderentertainment en basis pedagogiek; organisatie sportactiviteiten; decorbouw, licht- en geluidtechniek; marketing en promotie; communicatie; evenementenorganisatie; frontoffice; economie en administratie. Het eerste jaar heb je les van maandag t/m donderdag van 8.45 – 15.45 uur. De vrijdag bestaat uit gastlessen, workshops en bedrijfsbezoeken. Voor alle leerjaren geldt: lesgarantie, dus geen lesuitval, lesblokken van 1,5 klokuren, toetsweek met een rapport, coachinglessen met een persoonlijke coach, talen met de nadruk op spreekvaardigheid.

Wat voor diploma of certificaat kun je behalen?

Landelijk erkend diploma

Opleidinggegevens

Richting:
Niveau: 4
Officiële naam: Leisure & hospitality (Leisure & hospitality executive), crebo: 94130
Leerweg: BOL
Duur: 3 jaar
Start: augustus

Locaties

Haarlem Planetenlaan 5

Beroepspraktijkvorming (stage)

In het eerste jaar loop je stage in een recreatie park in Nederland in het entertainmentteam. Horeca-ervaring doe je op in de evenementenbranche. In het tweede jaar doe ervaring op in het entertainmentteam van een vakantieverblijf in Spanje of bij een touroperator als reisleider van jongerenreizen in Europa of bij een evenementenbureau als evenementenorganisator of bij een recreatie park of vakantieverblijf als teamleider entertainment.

Schoolkosten:

Lesmateriaal € 
900 totaal
Kleding € 
250 totaal
Les / Cursusgeld € 

1118 per jaar (2014/15) voor 18 jaar en ouder

Vrijwillige Bijdrage € 
750 totaal

Zie voor informatie over studiefinanciering, les- en cursusgeld etc. www.ocwduo.nl
De kosten voor lesmateriaal en eventuele vrijwillige bijdrage zijn voor de totale opleiding en het meeste lesmateriaal koop je in het 1e jaar. De kosten van lesmateriaal en de hoogte van de eventuele vrijwillige bijdrage verschillen vaak sterk per richting die je kiest in je opleiding. Op het Open huis, in de intake en tijdens je opleiding krijg je hierover alle informatie. Lees meer over de schoolkosten.

Bijzonderheden

'Beste school' volgens Keuzegids MBO Studies 2014!

Toelatingsvoorwaarden

Positieve intake en een van de volgende voorwaarden:
• diploma verwante vakopleiding (mbo 3)
• diploma vmbo, kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg met in het pakket minimaal een van de vakken wiskunde, economie of een tweede moderne vreemde taal
• overgangsbewijs 3-4 havo/vwo
• een ander bij ministerilëe regeling aangewezen diploma/bewijsstuk
Na aanmelding krijg je een uitnodiging voor de voorlichting met je ouders/verzorgers en de kennismakingsdag (tevens selectiedag).

Heb je een havo diploma? Dan kun je naar de versnelde opleiding Cosmo Academy van 2,5 jaar voor havisten, die start september 2014 voor de laatste keer.
Niet de juiste vooropleiding of vragen over je vakkenpakket? Lees novacollege.nl/toelatingmbo

Deze studie in cijfers

Studie in cijfers geeft je belangrijke en objectieve informatie bij het kiezen van een mbo opleiding.

Naar studie in cijfers