Als medewerker entertainment, vrije tijd en evenementen heb je uitvoerende taken en je kunt leidinggeven aan een team. Bij entertainment moet je denken aan internationaal hotel-entertainment, recreatie parken en campings, attractieparken en themarestaurants. Vrije tijd is een sterk groeiend werkveld, denk hierbij aan de vrijetijdsbesteding van families met kinderen, jongeren en een steeds groter wordende groep 65+. En in de evenementenbranche kan je werken bij evenementenbureaus, sportstadions, beursgebouwen of binnen een groot bedrijf op de evenementenafdeling. Bijvoorbeeld in een front-office functie. Je leert een evenement zowel voor als achter de schermen organiseren.

Wat kun je na deze opleiding?

Na deze opleiding kun je gaan werken als evenementenorganisator voor en achter de schermen op een evenementenafdeling van een groot bedrijf of op een evenementenbureau; leidinggevende functie binnen het entertainment in het binnen- of buitenland, bv teamleider, supervisor of trainer; receptionist met frontoffice taken in een recreatief of toeristisch bedrijf; reisleider; dienstverlenende functie in de vrijetijdsbranche zoals attractieparken, openluchtzwembaden, bioscopen, theaters, themarestaurants, sportstadions, outdoor bedrijven. Hospitality ofwel ‘gastvrijheid’ is een breed begrip. Een gastvrije houding is in veel beroepen belangrijk. Onze studenten maken ook goede kansen op dienstverlenende middenkaderfuncties buiten de toeristische, recreatieve en evenementenbranche. Uiteraard heb je ook volop doorstudeermogelijkheden. Denk aan hbo toerisme, evenementenmanagement, pabo en nog veel meer.

Zie voor informatie over de kans op werk in dit beroep: www.kansopwerk.nl.

Je volgt een praktijkgerichte opleiding van de Cosmo Academy Entertainment, Vrije Tijd en Evenementen. De theorie die je leert, pas je gelijk toe in de praktijk. Je volgt de praktijkvakken toerisme (frontoffice, reisleiding); recreatie (presenteren, sport en spel, kidsentertainment, showdans
); evenementen (uitvoeren en organiseren); algemeen (hospitality, medical first aid, social media). De theorievakken
 zijn talen (Nederlands, Engels, Duits en Spaans
), commercieel (economie, marketing, rekenen en ondernemersplan
) leidinggeven (werkoverleg, solliciteren, functioneringgesprekken en teamwork). Het 1e jaar heb je les van maandag t/m donderdag van 8.45 – 15.45 uur. De vrijdag bestaat uit gastlessen, workshops en bedrijfsbezoeken. Voor alle leerjaren geldt: lesgarantie, dus geen lesuitval, lesblokken van 1,5 klokuren, toetsweek met een rapport, coachinglessen met een persoonlijke coach, talen met de nadruk op spreekvaardigheid.

Wat voor diploma of certificaat kun je behalen?

Landelijk erkend diploma

Opleidinggegevens

Richting:
Niveau: 4
Officiële naam: Leisure & hospitality (Leisure & hospitality executive), crebo: 94130
Leerweg: BOL
Duur: 3 jaar
Start: augustus

Locaties

Haarlem Planetenlaan 5

Beroepspraktijkvorming (stage)

Je doet veel praktijkervaring op bij de verschillende partners van de Cosmo Academy. Deze partners verzorgen voordat je op stage gaat de praktijkvakken. Je loopt tweemaal een half jaar stage veelal tijdens de schoolvakanties op een vakantiepark in Nederland, België of Duitsland in hospitality-, frontoffice- , horeca- en of entertainmentfuncties. Of je kunt stagelopen in een familiehotel in Spanje.

Schoolkosten:

Lesmateriaal € 
900 totaal
Kleding € 
250 totaal
Les / Cursusgeld € 

1118 per jaar (2014/15) voor 18 jaar en ouder

Vrijwillige Bijdrage € 
750 totaal

Zie voor informatie over studiefinanciering, les- en cursusgeld etc. duo.nl
De kosten voor lesmateriaal en eventuele vrijwillige bijdrage zijn voor de totale duur van de opleiding. Het meeste lesmateriaal koop je in het 1e jaar en gebruik je ook tijdens de volgende jaren van je opleiding. Op school is aanvullend lesmateriaal beschikbaar. De kosten van lesmateriaal en de hoogte van de eventuele vrijwillige bijdrage verschillen vaak sterk per richting die je kiest in je opleiding. Op het Open huis, in de intake en tijdens je opleiding krijg je hierover alle informatie. Lees meer over de schoolkosten.

Bijzonderheden

'Beste school' volgens Keuzegids MBO Studies 2014!

Toelatingsvoorwaarden

Positieve intake en een van de volgende voorwaarden:
• diploma verwante vakopleiding (mbo 3)
• diploma vmbo, kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg met in het pakket minimaal een van de vakken wiskunde, economie of een tweede moderne vreemde taal
• overgangsbewijs 3-4 havo/vwo
• een ander bij ministerilëe regeling aangewezen diploma/bewijsstuk
Na aanmelding krijg je een uitnodiging voor de voorlichting met je ouders/verzorgers en de kennismakingsdag (tevens selectiedag).

Niet de juiste vooropleiding of vragen over je vakkenpakket? Lees novacollege.nl/toelatingmbo

Opleidingen en cursussen gaan alleen door bij voldoende deelname. Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.

Deze studie in cijfers

Studie in cijfers geeft je belangrijke en objectieve informatie bij het kiezen van een mbo opleiding.

Naar studie in cijfers